Home Aantekeningen Marrigje Winters
Marrigje Winters Afdrukken E-mail

Historische weken 

Vandaag werd mijn aandacht getrokken door een bericht in de 'Berichten van de Brink', namelijk het bericht over de historische weken op de basisscholen. In deze weken, van 14 tot 24 april 2009, gaan scholen het dagboek van de in 1799 geboren Marrigjen Winters onderzoeken (zie verder het bericht hieronder).

 

Artikel Historie van Assen

Oudgrootouder

Marrigje Winters is één van mijn 64 oudgrootouders. Ik hoop dus dat het waar is en dat ze echt een dagboek heeft bijgehouden! Hopelijk heb ik hier binnenkort meer informatie over..

Marrigje is te vinden in mijn verzameling op genealogieonline.nl.

Verder komt ze voor in het boek 'Assen, bevolking rond 1800' door Berend Jonker.
Daarin staat dat het gezin Winters tot 1802 op nummer 100 woonde. Dit huis stond 'aan de straate' (tegenwoordige Kruisstraat) en is in 1802 verkocht aan Sierp Hoexum. Waarschijnlijk is Marrigjen dus in dit huis geboren.

Haar vader vertrekt in 1802 naar Veendam, waar hij op 13 maart 1803 wordt begraven. Ik weet niet of het hele gezin is meegegaan. Moeder Albertje Bolding overlijdt in elk geval in Assen op 6 april 1837 in het huis van haar schoonzoon. Marrigje trouwt zelf ook in Assen met Egbert Kruize.

Jammer dat onze kinderen het dagboek niet gaan onderzoeken (dit wordt alleen in Baggelhuizen gedaan, niet in Kloosterveen).

 
Copyright © 2023 Genealogie.Boxma.com. Alle rechten voorbehouden.