Home Aantekeningen Nog iets over de familie van Anna Doll
Nog iets over de familie van Anna Doll Afdrukken E-mail

Ook op de website van het Groninger Archiefnet het bevolkinsregiste van Appingedam. Daaruit valt op te maken dat het gezin van Egbert Doll Faber circa 1839 in wijk 4 te Appingedam woonde, in de Kerkstraat. Het gezin bestond toen uit het echtpaar Egbert Doll Faber (winkelier) en Lutgertjen Jans Loyinga, hun zoon Roelf Derks Faber (5 jaar), dochter Jantje Egberts Faber (2 jaar), Dochter Anna Doll van 6 maanden, Johannes Faber (24 jaar) en Aldert Georg Faber (22 jaar, broer van Egbert Doll). Deze familie vernoemt dus veel via wat eigenlijk het patroniem is, wat soms wat verwarrend werkt. Egbert en Lutgertje kregen namelijk ook nog een zoon Aldert Georg. Op deze acte had men de keuze uit 'roomsch' of 'protestant'. De familie is als protestant ingeboekt. Buurman is ene Lietmeijer.

 Appingedam1839Bevolkingsregister

Enige tijd later, ongeveer rond 1855 komen we de familie Faber weer tegen in het bevolkingsregister. Ze zijn dan verhuist van de Kerkstraat 276 naar de Dijkstraat 294 (liggen dicht bijelkaar). Het gezin bestaat nu uit Egbert Doll Faber, zoon Roelof Derks Faber die tijdelijk naar Groningen is geweest vanaf 17 mei 1853, zoon Aldert Georg Faber (geb. 1842), dochter Anna Doll Faber, Dochter Jacobje Faber, Dochter Jantje Faber, dienstbode, geboren was in Engelbert en verder de naaister Trijntje Bolman, geboren in 1820 te Appingedam. De laatste vertrok nadat ze op 12 mei getrouwd was op 21 mei 1852 naar Uithuizen. Het gezin Faber verhuisde op 4 oktober 1855 naar de gemeente Vries, waar Egbert in 1861 met Jantje Stevens trouwt. Zoon Roelof overlijdt nog in Vries, maar daarna zijn ze waarschijnlijk naar Ees bij Borger verhuist waar Egbert en Jantje vlak na elkaar overlijden.

Op dit document staat de familie Faber als hervormd ingeschreven.

Appingedam1855Bevolkingsregister

Er is nog veel meer te vertellen, en er staan ook nog een aantal nog niet leesbare dingen op deze documenten, maar dat komt later wel een keer aan bod.

 
Copyright © 2023 Genealogie.Boxma.com. Alle rechten voorbehouden.